Освен материалната част на историческите въстановки има и практически умения като владеенето на различните хладни и метателни оръжия. Нека тук да събираме информация и да развиваме дискусии относно методите на водене на битка със средновековни оръжия. Като начало се сещам за наръчника Талхофер от 1459(единствения наръчник, който знам)
+2
Протостратор
Antagonist
6 posters
Наръчници за бой със средновековния оръжия
Antagonist- Брой мнения : 8
Местожителство : Бургас, Велико Търново
Протостратор- Администратор
- Брой мнения : 774
Местожителство : Станимака
Много добра тема, ще е хубаво и някъде да тренираме
Hobgoblin- Брой мнения : 301
Местожителство : Бургас
То ще е хубаво друже ма сме пръснати из цяла България ако бяхме от един град да си скалъпим една работилница да се виждаме през свободните дни да потренираме малко по парковете ма ...
Е, гледам, че си от Бургас, значи може да се видиш някой път с Бедросов и Борката. Аз за сега в Търново съм сам
bbedrosov- Брой мнения : 50
Пуста цепеница неокастрена, Дилянчо
Аз на вас двамата с адаша, откога ви разправям някои работи....за малко съвместна теоретична и практическа подготовка с железцата.
Аз на вас двамата с адаша, откога ви разправям някои работи....за малко съвместна теоретична и практическа подготовка с железцата.
Протостратор- Администратор
- Брой мнения : 774
Местожителство : Станимака
Какво ще кажеш Бедросов, да направим един тренинг на панаира лятото :Д
Ще е много интересно да има...По опитните ще ни гонят с тоягите като пилци из двора
Ние няма да се даваме бре А с господин Бедросов от много време каня да се видим ма нещо не връзва...
bbedrosov- Брой мнения : 50
Не връзваш ти...
Аз съм винаги на линия за въргал
Аз съм винаги на линия за въргал
Ела в комлука и ще видиш въргал
IchirguBoila- Брой мнения : 22
Това може да стане, ако се организира лагер за няколко дни. Без излишна публика.
именно за да се направят някакви изводи
гаден пухчо- Брой мнения : 552
Местожителство : Филипопол
Нека не ви прозвучи несериозно,но Идеята да се въргаляме в Комлука не ми вдъхва особено доверие.Там освен въшки и трипер друго няма да намерим....освен ако за 30г нещата не са се променили тотално.
Иначе,ако говорим за нещо ценностно,има кого да поканим някъде и с/у подобаващото заплащане да се научи необходимото за начинаещите.Самоучителя не е добрия вариант.
Иначе,ако говорим за нещо ценностно,има кого да поканим някъде и с/у подобаващото заплащане да се научи необходимото за начинаещите.Самоучителя не е добрия вариант.
Това за комлука беше в кръгът на шегата макар че един ларп в стил "Властелинът на пръстените" може да се направи Иначе сериозно ми за панаира ли ще остане ?