Балканите през вековете

Впишете се с вашата регистрация, ако нямате такава регистрирайте се.

Join the forum, it's quick and easy

Балканите през вековете

Впишете се с вашата регистрация, ако нямате такава регистрирайте се.

Балканите през вековете

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Балканите през вековете

Дискусионен форум, за Европейският югоизток. Антични и средновековни Балкани.

4 posters

Българското средновековие на живо в Ноща на музеите - Пловдив

Протостратор
    Протостратор
    Администратор
    Администратор

Брой мнения : 774
    Местожителство : Станимака

Българското средновековие на живо в Ноща на музеите - Пловдив Empty Българското средновековие на живо в Ноща на музеите - Пловдив

Писане by Протостратор Пет Сеп 20, 2013 7:34 am

[Only admins are allowed to see this image]

Днес 20.09.2013 от 19:00 в музея на съвременната история в Пловдив

В Нощта на музеите най-представителните и нагледни резултати от проекта „Българският средновековен костюм“ на Калина Атанасова за първи път ще бъдат демонстрирани на пловдивската публика. Ще бъдат показани дванадесет реплики на костюми от XIII и XIV-ти век: на мъже и жени; боляри, граждани и селяни; военни и цивилни; накити и доспехи; шапки, колани и обувки. Някои от тях предават общото впечатление за външния вид на средновековните хора, но други са детайлни реконструкции, изпълнени единствено с ползвани през древността материали и способи. Към тях ще бъдат изложени дванадесет пълноцветни илюстрации на аристократи, войни и обикновени хора. Посетителите ще могат да влязат в директен досег с нашето средновековие – да научат как се обработва стъкло, как се изработват бижута, как се плетат колани, как се изучава фехтовка. Ще научат от личен опит колко тежи една старинна ризница и ще могат да се снимат с такава. Всичко това ще бъде придружено с нагледни обяснения и отговори на възникналите въпроси.
    Изложбата се осъществява с помощта на Музея на Съединението – гр. Пловдив, Асоциация на свободните реконструктори в България, Сдружение за антични и средновековни възстановки - „Сила“

Събитието в Facebook [Only admins are allowed to see this link]
    гаден пухчо
    гаден пухчо

Брой мнения : 552
    Местожителство : Филипопол

Българското средновековие на живо в Ноща на музеите - Пловдив Empty Re: Българското средновековие на живо в Ноща на музеите - Пловдив

Писане by гаден пухчо Нед Сеп 22, 2013 7:18 am

Адмирации за Бъдъмба!Голяма работа свърши!
    Като цяло обаче посещаемостта не беше желаната,поне според мен,а проблема е в това,че залата е малко в страни от основната група музеи,явно не всички хора я знаят.Брат ми за малко да се откажат,виждайки затворената врата на служебния вход,а малкия син изобщо не ни е намерил(да беше звъннало диването).Имаше хора дошли специално да се заяждат(твърде странно междувпрочем),което малко ме подразни.Иначе очакваното-приятели,познати,ларпари.....Very Happy Радостно е,че и от някои телевизии вече знаят,макар че дойдоха без камери.
    Аз съм доволен,забавлявах се добре.Като препоръка-ако имаше два или три триножника с указателни табели,разположени на ключови места,посетителите щяха да са много повече.Също и чаени свещи,мъждукащи на входа определено привличат внимание.
    [Only admins are allowed to see this link]
    Бъдъмба
    Бъдъмба

Брой мнения : 215
    Местожителство : Варна

Българското средновековие на живо в Ноща на музеите - Пловдив Empty Re: Българското средновековие на живо в Ноща на музеите - Пловдив

Писане by Бъдъмба Нед Сеп 22, 2013 3:27 pm

Бъдъмба все още е прекалено гроги, за да пише надълго и нашироко, затова ще каже само:

БЛАГОДАРЯ ви, приятели! Няма да забравя помощта ви Very Happy 
    last roman
    last roman

Брой мнения : 124
    Местожителство : Serdica

Писане by last roman Нед Сеп 22, 2013 4:04 pm

Поздравления за представянето и чакаме снимки!
    Протостратор
    Протостратор
    Администратор
    Администратор

Писане by Протостратор Нед Сеп 22, 2013 5:54 pm

Аз лично си прекарах много добре, радвам се, че бях полезен.
    Изложбата беше просто страхотна.
    За посещаемостта беше далече от очакваната, но това сигурно се дължи на всички тези изяви в целия град и местоположението на музея за съвременна история.
    Бъдъмба
    Бъдъмба

Брой мнения : 215
    Местожителство : Варна

Писане by Бъдъмба Чет Сеп 26, 2013 10:19 am

Малко снимки - [Only admins are allowed to see this link]
    Очакват се и още Smile

Държа да отбележа, че това ми беше най-спокойната организация от години насам. Никакви нерви, никакви издънки, никакви глупости в последния момент. Счетоводителката на музея работеше в няколко степени по-бавно от очакваното, но като се има предвид колко обекта й бяха на главата, разбираемо е.
    Извода - много е важно човек да си подбира правилните партньори и сътрудници Smile))))
    Радвам се, че вие сте се забавлявали, защото и аз си прекарах много готино, макар и изморително. Нощта на музеите лично за мен свърши към три и половина сутринта Laughing 
    Протостратор
    Протостратор
    Администратор
    Администратор

Писане by Протостратор Чет Сеп 26, 2013 6:20 pm

Винаги готови да помогнем Smile
    А щом сме се изморили значи сме се справили добре Smile
    П.С.: отново се извинявам , че утре няма да мога да помагам за пребирането на изложбата, но от днес започнахме да прибираме нивите(не буквално), и след като свършим на нивите ни чака още поне седмица работа.
    Ако  не го затруднявам на Данчо да ми вземе кафтана и колана, ако не му се занимава, аз ще си го взема другата седмица.

Sponsored content

Писане by Sponsored content

В момента е: Пон Ное 25, 2024 10:56 am