[Only admins are allowed to see this link]
5 posters
Преслав 2013
ЩИТ- Брой мнения : 35
- Post n°1
Преслав 2013
Ако има желаещи за догодина за участие във война между Византийска и Българска войска /най вероятно битката при Ахелой/ моля да пишат във форум Традиция, в тема "Преслав 2013", защото от там ще правя статистиката.
Протостратор- Администратор
- Брой мнения : 774
Местожителство : Станимака
- Post n°2
Re: Преслав 2013
Разделих мнението ти и направих нова тема, за да се разграничат темите, и да си караме по тях.
Основната дискусия е в Традиция но не ни пречи и тук да коментираме
Основната дискусия е в Традиция но не ни пречи и тук да коментираме
- Post n°4
Това е темата...
ЩИТ- Брой мнения : 35
- Post n°5
Ебаси,че съм тъп. Четох на съобщение в имейла и не върнах темата. Затова не съм видял.
- Post n°6
Ами просто разделих твоето мнение, за информация ти ще даваш информация
Бъдъмба- Брой мнения : 215
Местожителство : Варна
- Post n°7
А може ли директен линк към темата в Традиция, че много мразя да се ровя там?
Или направо ме записвайте.
Или направо ме записвайте.
гаден пухчо- Брой мнения : 552
Местожителство : Филипопол
- Post n°8
Записваме те!Към квотата на Свободните души ли?
- Post n°9
То и аз искам да се включа но все още нямам с какво, но ще се постарая да съм готов до тогава.
- Post n°11
Е, драги ми ЩИТ, записах се в темата в Традиция и трябва да ти кажа, че беше голяма жертва от моя страна. Не пиша там от декември и чета веднъж на три месеца, с причините вероятно вече си се сблъскал и сам.
Мога само да повторя съвета си от там - ако искаш истинска информация за прабългарите, намери Блъгар, Баян и Орк Чийфтън. Разбирачи много, претенции още повече, но истинска работа могат да ти свършат тия тримата.
Между другото ти ли си m.slanev ?
Мога само да повторя съвета си от там - ако искаш истинска информация за прабългарите, намери Блъгар, Баян и Орк Чийфтън. Разбирачи много, претенции още повече, но истинска работа могат да ти свършат тия тримата.
Между другото ти ли си m.slanev ?
- Post n°12
Питал съм и в традиция, но да попитам и тук - има ли вече ясни дати за събитието?
И също така допускат ли се войници само с текстилна броня? :Р
То от една страна не може всички да сме с еднакво снаряжение и въоръжение, а от друга мисля, че по - интересно ще е и по - пръвтоподобно ако не всеки е с еднаква екипировка или с тежко въоръжение.
И също така допускат ли се войници само с текстилна броня? :Р
То от една страна не може всички да сме с еднакво снаряжение и въоръжение, а от друга мисля, че по - интересно ще е и по - пръвтоподобно ако не всеки е с еднаква екипировка или с тежко въоръжение.
- Post n°13
Пускам текста публикуван от ЩИТ в Традиция,понеже някои от вас са или баннати,или не влизат по собствена воля!
ЩИТ написа:"Здравейте всички.
Току що излизам он разговор с кмета на гр. Велики Преслав. Ситуацията е следната.
1. Ще участват само добре екипирани люде.
2. Подсигурена нощувка на 40 души гости и празнична вечеря за 60-70 в която са включени и 20-30 души от Преслав, Шумен и Добрич.
3. Трябва да се направят два средновековни лагера - Византийски и Български
3. Предимство за гостите, които са с Византийски облекла или доспехи, и за тези които ще демострират някакви умения, както и на притежателите на шатри.
Очаквам кореспонденция, от всички добре подготвени да участват и като войска и като атракция в лагерите.
Специална покана за готвачите от Червен 2013, и майсторите на медовина, които ще имат възможността да си продават средновековните гозби и питиета изцяло за своя облага.
Покана и за секачите на монети, майсторите на оръжия, доспехи, дрехи и др средновековни занаяти, които също могат да си продават изделията, както и да ги предоставят за снимки срещу заплащане.
ТАКСИ ЗА ПРОДАВАЩИТЕ НЯМА ДА ИМА.
Също се поканени и средновековните музиканти, стрелците с лъкове на които ще бъде подсигурен обезопасен терен, мятащите копия, майсторите на бич, и най-вече майсторите на меча.
Ще бъдат организирани демонстрационни дуели между участниците, както и ще се даде възможност на желаещи от публиката да усетят тръпката да влязат в дуел.
При достатъчно количество византийска войска, ще сблъскаме двете армии.
Искам да призова за максимална доза автентичност.
Всички добре подготвени участници ще имат предимство за големите чествания през месец Септември 2013г., когато се очаква да имаме по-голям бюджет и по-големи армии от двете страни, ЗАЩОТО ЗАПОЧВАМЕ ЕЖЕГОДНО ПРЕСЪЗДАВАНЕ НА СИМЕОНОВИТЕ БИТКИ.
В района ще има и народен събор, който ще допренесе за по-голяма активност от местното население, както и от гостите на Велики Преслав.
Начало 10.00ч. на 29-ти Юни.
Мероприятието ще се проведе под дебелата сянка на боровата гора в старата Симеонова столица, което ще е облага за Юнските топлини.
Участниците трябва да се свържат с мен най-късно до 14.00ч. в понеделник 17.06.2013г."
- Post n°14
Аз го направих като цитат и смених цвета на текста за да може по - лесно да се чете.
- Post n°15
Не поемат пътните,до там са 120лв от Пловдив.
- Post n°17
Пишеше......Но тази година наистина нямам излишни пари за трошене до Преслав.А и знам какво ще се получи...
joli - Алгара- Брой мнения : 99
Местожителство : Бяла, област Русе
- Post n°18
Няма пътни! Естествено, при условие, че трябва да има по "кило гроздова отлежала" и " чеверме пред някоя шатра", а и поръчките във "Винпром" са пари.
- Post n°19
joli - Алгара написа:Няма пътни! Естествено, при условие, че трябва да има по "кило гроздова отлежала" и " чеверме пред някоя шатра", а и поръчките във "Винпром" са пари.
Внимавай какво пишеш. :Р иначе и аз това си мислих
- Post n°20
Нямам нищо против да ми изтриеш поста, но това са цитати от един форум, затова са в кавички.
- Post n°21
Мисля че е вярно. да ме прощава ЩИТ
- Post n°22
Мен не ме бъркат пътните до Плиска или Преслав, защото е все едно че си отивам у дома, но има ценни реконструктори, които не могат да си позволят всяка седмица да пътуват от единия край на България до другия.
- Post n°23
Така е. То пътните разходи са най - голямото перо в разходите които се дават от участниците. Ако не пътните разходи не бяха проблем , на нашето събитие щехме да поканим и италянци :Р
- Post n°24
Е, какво сега, Свободните поканени ли са или не?
- Post n°25
Всички са поканени. Щит ми е пуснал ЛС в Традиция, в което се извинява, че си е забравил паролата за Балканите и не може да поства тук. Само че аз покрай скандалите с кликата вече пък съвсем не влизам там и чак днес го видях.
Молбата му е ако има желаещи да го уведомим. Аз лично не мога да участвам, защото имаме семеен празник по същото време.
Молбата му е ако има желаещи да го уведомим. Аз лично не мога да участвам, защото имаме семеен празник по същото време.